Éld át a madármegfigyelés örömét!

2016. április 21., 04:57
 

Természetfotós játszótér már a Füvészkertben is! A mYnest egyrészt egy detektívüveges madárles-játszótér-madáretető kombináció, másrészt egy interaktív madártani tanösvény.


 

Gyere el a Füvészkert és a MiMICSODA Klub közös programjára, és felmászhatsz a mYnest madármegfigyelő házikóba!

A mYnest születése
A mYnest természetfotós játszótér Máté Bence világhírű természetfotós szakmai támogatásával több éves fejlesztés eredményeként született meg. Bencét élménycentrikus iskolai tapasztalatai indították a fotózás és a természet szeretete felé. Az általa kikísérletezett lesek nagyszerű tulajdonságait gyúrták össze a készítők saját tapasztalataikkal, az eredmény pedig egy teljesen egyedi oktató- és játszóeszköz lett, amit elsősorban madarak megfigyelésére, azonosítására és lefotózására alkalmas.
A természetfotós játszótér a gyerekek élménycentrikus oktatását és szemléletformálását szolgálja.

Közel hozza a természetet
A pedagógusok jól tudják, hogy egyes elvont fogalmak megértése milyen nagy erőfeszítést igényel a gyermekek részéről. Milyen nagy különbség van például a környezetvédelem, mint elvont fogalom és a szemünk előtt repdeső színpompás madarak védelme között.
A mYnest segítségével könnyen elsajátíthatjátok a madarak azonosításának alapjait, ezután pedig a terepfotózás vagy a lesből való fotózás tudománya következhet, amit a detektívüveg védelme mögül tehettek meg. Éld át a madármegfigyelés örömét!

Nézzük meg közelebbről!
A megfigyelőles felülről teljesen vízmentes, tetejét zsindely borítja. Az ajtók és a kis ablak szinte teljesen fényzáróan zárhatók, így a madarak nem látják a rájuk „leselkedő” fotós palántákat, miközben belülről, a detektívüvegen keresztül nagyon jól megfigyelhető és fotózható a környezet. A télen fűthető gumilappal burkolt toronyba mászófal vagy létra segítségével lehet bejutni. A határozókönyvek, jegyzetek, fotókellékek számára polc, a hosszabb megfigyelések kényelmessé tételéhez íves pad is került a lesbe.

Digitális bennszülöttek: vissza a gyökerekhez!
Az iskolás, de gyakran már az óvodás gyerekek nagy része nemcsak ismeri, hanem rendszeresen használja is a digitális fényképezőgépet, kamerát, mobiltelefont, tabletet. Ezek használatát a szülők, pedagógusok egy része szívesen kizárná az életükből, míg mások a használat céljától függően ítélik meg, hogy hasznos-e az adott eszköz és szükséges-e. A mYnest természetfotós játszótér visszavezet a virtuális világból a természet valódi értékeihez.
Az etetőre szálló madarakat rendkívül közelről, azok természetes környezetében fotózhatjátok, és a képeket feltölthetitek a mYnest applikációba. A mobil alkalmazás segítségével megnézhetitek és értékelhetitek mások fotóit, jegyzeteit, a kvízkérdésekre válaszolva tanulhattok és megoszthatjátok tapasztalataitokat más (madár)barátokkal.

 

 
Nyomtatóbarát verzió
Küldd tovább ezt a cikket barátodnak, ismerősödnek
Ajánld a Mi MICSODA Klubot barátodnak, ismerősödnek

Kapcsolat | Impresszum