Mi MICSODA filmek két TV csatornán

2009. február 28., 20:02
 

2009. januártól a MINIMAX TV csatornán, március 7-étől a DA VINCI oktatócsatornán látható a Mi MICSODA filmsorozat. A több mint 100 kötetes könyvsorozat témáiból 26 részes filmsorozat készült, mely eredeti dokumentum- és természetfilmeket, magyarázó animációkat és humoros összefoglalókat tartalamaz.


 

A Mi MICSODA a magyar gyerekek körében legismertebb és legsikeresebb tudományos könyvsorozat immár 19 éve. Ma már nemcsak könyv, hangoskönyv, kvízfüzet, rejtvényfüzet és DVD formájában elérhető! A kötetek témáiból 26 részes filmsorozat készült.

Tomi, Timi és Quentin

A FILMEK
A filmsorozat 6 éves kortól ajánlott, a gyerekek és a felnőttek a történelem, a természettudományok és a technika különféle témáival ismerkedhetnek meg. Az egyes epizódokban vannak dokumentumfilmek (pl. repülés, autók), természetfilmek (pl. egy delfin születése a víz alatt), megrendezett jelenetek elődeink életmódjának bemutatására (pl. egy római fiú hétköznapjai) és animációs magyarázatok (pl. egy vulkán működése). A három főszereplő három animációs figura, Tomi, Timi és Quentin vicces formában időről időre összefoglalja a hallottakat, így már az első osztályos gyerekek számára is könnyedén követhető a műsor.

A MINIMAX magazin februári számának címlapja


MINIMAX TV
A 26 részes filmsorozatot januárban kezdte vetíteni a MINIMAX gyerekcsatorna. A csatornán hetente újabb epizódot tekinthetnek meg az érdeklődők. Az epizódokat többször, különböző időpontokban megismétlik.
A februári MINIMAX magazin címlapján hirdette a filmsorozatot, az újságban pedig Mi MICSODA kvízzel játszhattak a gyerekek. 

A DA VINCI LEARNING matricája

DA VINCI TV
A DA VINCI LEARNING, az egész családnak értékes szórakozást nyújtó, tudományos és oktató csatorna 2009 márciusától kezdi el sugározni a Mi MICSODA című tudományos TV-sorozat epizódjait.
„A DA VINCI LEARNING a világ legjelesebb dokumentumfilmjeiből állítja össze a kicsiket és nagyokat 24 órán át színvonalasan szórakoztató programját.“, hangoztatja Habsburg Ferdinand, a DA VINCI LEARNING ügyvezető igazgatója, „ezért is örülünk annyira, hogy mostantól a Mi MICSODA, a fiatalok körében legsikeresebb tudományos sorozat is a gyűjteményünk része. A sorozat az oktatás és a tudomány szempontjából is nagyon nagy értéket képvisel.”

A SIKERTÖRTÉNET
Több mint 3 millió eladott, 107 témát feldolgozó könyvével, hangoskönyveivel és DVD-ivel a Mi MICSODA Magyarország legsikeresebb tudományos sorozata gyereke részére. A sikertörténet 1961-ben kezdődött Németországban. Magyarországon 1990-ben ismerték meg a családok a márkanevet. Világszerte több mint 60 millió könyvet és multimédiás terméket adtak el, így lett a Mi MICSODA a tudomány védjegye.
A Tessloff Babilon Kiadó gyerekeknek és fiataloknak szóló, ismeretterjesztő termékcsaládra specializálódott.

VETÍTÉSI IDŐPONTOK
Ezt a nemzetközileg elismert sorozatot az alábbi időpontokban vetítik:

A MINIMAX január óta folyamatosan szombatonként 10.30-tól, vasárnaponként 10.05-től és 18.20-tól vetíti a filmeket.

A DA VINCI LEARNING március 7-től hetente, szombatonként és vasárnaponként is 11.30-kor és 18.00 órakor sugározza.

A DA VINCI LEARNING csatorna 24 órában fogható magyar nyelven a UPC Magyarországon kívül további kábelszolgáltatóknál is. A csatorna Romániában, Lengyelországban és Törökországban is fogható az adott nyelven.


Szívesen válaszolunk kérdéseikre:


DA VINCI LEARNING
Emese Knorr

Da Vinci Media GmbH
Saarbruecker Straße 38,
10405 Berlin, Germany

Phone: +49(0)30 40 50 46 8 – 27
Fax: +49 (0) 30 40 50 46 816
www.da-vinci-learning.com



TESSLOFF BABILON KIADÓ
Babai Éva

Tessloff és Babilon Kft
H-1075 Budapest
Károly krt. 3/a.
Telefon: +36 1 322 3871
Fax: +36 1 322 6023

www.tessloff-babilon.hu

 
Nyomtatóbarát verzió
Küldd tovább ezt a cikket barátodnak, ismerősödnek
Ajánld a Mi MICSODA Klubot barátodnak, ismerősödnek

Kapcsolat | Impresszum