Hírlevél 2013.05.24

Kedves Klubtagunk! 2013. május 24.
Két új kötettel bővült a Mi MICSODA Junior a sorozat!
Az ókori Egyiptom
Kik építették a piramisokat? Mekkora hatalma volt a fáraónak? Milyen ünnepek voltak Egyiptomban?
Hori abban a meg tiszteltetésben részesül, hogy a fővárosban, a pompás Thébában járhat a palotaiskolába! Izgalmas időszak következik az életében. A kalandos utazáson kiderül, mivel utaztak az egyiptomiak, hogyan művelték a földet és hogyan éltek a városokban, és sok érdekességet megtudhatsz a fáraókról, az egyiptomi istenekről.
Teherautók, markolók, traktorok
Jocó és Lili az erkélyről nézelődnek. Pöfög a teherautó, megérkezik az autóbusz, a markoló nyikorogva a magasba emeli a kanalát, dübörögnek a munkagépek.
Mire valók a haszonjárművek? Hogyan szállítják a túl nagy és nehéz rakományokat? Milyen gépek dolgoznak az építkezésen? Mi mindenre jó a traktor?
Nem csak fiúknak ajánljuk!
 
Programajánló
Vasárnapig még megnézheted a Szépművészeti Múzeum Kézzelfogható Művészet Mindenkinek - Egymás kezében című kiállítását.
A tapintható kiállításon kortárs képzőművészek, iparművészek alkotásai, tematikus művei, látás-, hallássérült, valamint értelmi sérült alkotók művei láthatók. A művek izgalmas anyaghasználatukkal, technikájukkal és formáikkal mindenkinek gazdag élményt nyújtanak.
Részletek >>
Levelező verseny
Tegnap a Szépművészeti Múzeumban lezajlott a 2012/13-as tanév levelező versenyének döntője. Az első helyen holtverseny alakult ki: a III. kerületi Első Óbudai Általános Iskola Nap nővérei csapata és a XI. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola Időutazók csapata ugyanannyi pontot szerezve megnyerte a versenyt. A harmadik helyen a váti Apáczai Csere János Általános Iskola Szíriusz csapata végzett. Gratulálunk minden csapatnak! A döntőn készült képeket itt nézhetitek meg!


Üdvözöl:

Kéri Kati
Mi MICSODA Klub

www.mimicsoda.hu

 

 



www.mimicsoda.hu