Forma 1-láz a Hungaroringen

Augusztus első hétvégéjén hazánkban rendezik meg a Forma 1-et. A Magyar Nagydíj az év egyik legrangosabb eseménye, és mivel véget ért a kánikula, ebben a szezonban végre igazi meglepetéseket is tartogathat számunkra. Ha érdekel a száguldó pilóták sorsa, és van kedved esélyeket latolgatni, tarts velünk – ebből a cikkből sok érdekesség kiderül a Forma 1 csodás világáról.

A csodás autó belülről
Vajon a német kedvenc, Michael Schumacher startolhat az első rajtkőről, vagy Alonsónak kedvez a mogyoródi pálya vasárnap? Mi a fontosabb: a jó idő vagy a megfelelő technikai felszereltség? Tudj meg mindent kedvenceidről: a mimicsoda.hu most a Forma 1 száguldó világába kalauzol.
Elérkezett a sokak által várva várt pillanat: újra hazánkban fut a Forma 1. Az időmérő edzés augusztus 5-én szombaton 14 órától, a futam augusztus 6-án 14 órától indul.
Hosszú évek óta a Magyar Nagydíj idején mindig forróság tombolt, de ebben az évben a megszokottnál jóval hűvösebb időre lehet számítani a Hungaroringen. Ez a tény egyúttal új helyzet elé is állítja a csapatokat és a gumiszállítókat: a száraz idő a Bridgestone-gumiknak kedvezett, de most úgy tűnik, az időjárás az amúgy gyengélkedő Michelin malmára hajthatja a vizet, ezzel együtt a Renault-nak is újabb esélyeket tartogat a Magyar Nagydíj. A szakértők szerint akár erős verseny is elképzelhető.
A legtöbb versenyző kihívásnak tekinti a Hungaroringet, Monaco után ez a második legalacsonyabb átlagsebességű pálya, ezért itt egy kis hiba is végzetes lehet. A magyar pálya nagyon csúszós, és kevés rajta a hosszú egyenes szakasz, ezért nálunk is nagyon fontos, honnan rajtolhatnak a pilóták.
Az esélylatolgatók úgy vélik, a hétvége legnagyobb esélyese a Ferrari, de komoly figyelmet érdemel a Williams és a McLaren istálló is, akik akár meglepetést is okozhatnak, különösen az időmérő alatt.
Egy régebbi modell

Hogy Michael Schumacher éppen Magyarországon kerül-e közelebb a nyolcadik világbajnoki címéhez, vagy Alonso biztosítja be jelenlegi vezető pozícióját, a hétvégén kiderül.
A Forma-1 érdekes világáról még többet is megtudhatsz, ha elolvasod a Mi MICSODA sorozat Forma 1-es könyvét, de a Tudod-e a választ - Forma 1-gyel is tesztelheted a tudásod. Izgulj a kedvenceidért a Mi MICSODÁVAL, és játssz a heti nyereményjátékban, ahol értékes ajándékokat nyerhetsz!

www.mimicsoda.hu