„Te már olvastad?” klub a Millenárison

2010. február 20.  10:00
Millenáris Park
Teátrum
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
Belépőjegy árak: Gyermek: 600 Ft
Felnőtt: 800 Ft, Családi: 2000 Ft
Web: www.millenaris.hu
 
 
10.00–11.00 Lépegető – élőzenés Tündértáncház

10.00–16.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek
A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható és tanítható.
A Baba Bú-Jó-ban szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket otthon majd folytatni tudnak – közösen.

10.00–16.00 Csiribiri kézművesműhely
Zsákbamacska-készítés textilből, papírból, tűzzománc

11.00–12.00 Minimax: „Te már olvastad?” klub
Te már olvastad? Olvassunk együtt januártól a Millenárison!
Te, Mini és Max! Olvass velünk!
Vendégünk: Harsányi Levente
www.minimax.hu
13.00–14.00 Mesekör: Jancsi és Juliska – zenés-táncos feldolgozás

16.00–17.00 A Kiskalász Zenekar koncertje
Csengnek-bongnak a rímek, zeng a bendzsó, peng a doromb, trillázik a furulya, mórikálja magát
a mandolin, s zakatolnak a legkülönfélébb csörgő-zörgők.
Bartos Erika versei már önmagukban is kész zeneművek, mert hát hogy is lehetne másképp világgá kürtölni, hogy „kelep-kelep, kéményünkön kelepel a gólya, éhes már a fészekben a négy gólyafióka”, mint szinte már énekelve, szavalva. A Kiskalász Zenekarnak ekképpen nem volt különösebben nehéz dolga, amikor Erika rímfaragványainak megzenésítésére adta a fejét, de az, hogy ezek a versek Varga Borinak, Sántha Gábornak és ezernyi vendégművész barátjuknak köszönhetően világzenei igényességgel szólalnak meg a CD-n, már nem kis teljesítmény. Bizony, népzenével, némi dzsesszel, olykor bluesos áthallással és popos lendülettel egyszerre is lehet olyan fülbemászó dallamokat eszkábálni, amelyek egyrészt kifogástalanul harmonizálnak a „sihuhuhu, siuhuhu, dübörög a mozdony” vagy a „gurul a, gurul a labda, borul a, borul a, borul a kanna” típusú rímes verssorokkal, másrészt igényes hangszeres muzsikát közvetítenek a gyerekek zeneileg még éretlen, könnyen formálható füle felé. A kukásautó egy komplett, csengettyűhangon szóló dzsessz-improvizációval töri meg a csendet, a Nem akarok! című dalt pedig talán még a Takáts Tamás DBB is örömmel felvenné a repertoárjába. S hogy mégis mitől annyira „gyerekes” az egész? A versektől és a rendkívül okos hangszereléstől, amely még a legfennköltebb hangszerszólamokba is becsempész egy kis gyermekhangot, tülköt és kürtöt, csörgést és zörgést.


www.mimicsoda.hu