Játék a Természettudományi Múzeummal - Testes témák - az érzékszervek és az érzékelés

Játssz velünk a Mi MICSODA Klub és a Természettudományi Múzeum közös játékán!A Természettudományi Múzeum Testes témák - az érzékszervek és az érzékelés című kiállítása kapcsán játékot indítunk.
A kiállításról: A világ megismerése létkérdés. Érzékszerveink által tapasztaljuk meg környezetünket, annak változásait. De vajon tudjuk-e, hogy az evolúció során hogyan is alakult az érzékelés és az érzékszervek fejlődése? Vajon mi emberek miben hasonlítunk vagy különbözünk az állatvilág egyes tagjaitól? 
Ebben az interaktív, felfedezéses bemutatóban a látogatók az egyes érzékszerveket rejtvényeken,  felnagyított, mozgatható maketteken és érzékeléspróbákon keresztül ismerhetik meg. Minden érzékszervhez egy-egy megfejtendő rejtvény tartozik, a megfejtések pedig egy számkódot adnak meg. A rejtvénysor utolsó állomása a kóddal nyitható szekrény, mely az érzékelés legfontosabb elemét tartalmazza.
A bemutató csak animátor vezetésével látogatható, egyszerre 25 fő tudja végignézni.
Turnusok: 10.15, 11.15, 12.15, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00.
A kiállítás 2016. november 28-ig látogatható.

Hetente 2-2 kérdésre várjuk a helyes választ.

A helyes megfejtések beküldői között hetente kisorsolunk egy nyertest, aki belépőjegyet (felnőtt kísérővel) nyer a kiállításra (amivel az állandó kiállítások vagy a Szóra bírt csontjaink, Az év fajait bemutató kiállítás és a Haynald Lajos kalocsai érsek emlékére készült kiállítás is látogatható), valamint a Mi MICSODA sorozat Az emberi test - A természet remekműve című kötetét is postázzuk neki.


A játék véget ért, köszönjük, hogy velünk játszottatok.

 

Az utolsó forduló megfejtése:

1. Bizonyos állatoknak van egy „hatodik érzékük” is, például érzik az elektromos hullámokat.  Ilyen speciális elektromos érzékeléssel rendelkeznek…

b) a cápák

2. A madarak érzékelik a Föld mágneses terét. Miben lehet ennek szerepe?
b) a madárvonulásbanwww.mimicsoda.hu