Ma már a kínai gyerekek is olvashatják a Mi MICSODA könyveket!

2009. január 24., 14:13
 

El tudjátok képzelni a Mi MICSODA könyveket kínai írással, melynek jelei az úgynevezett logogramok? Kattints, ha többet szeretnél tudni a kínai Mi MICSODA könyvekről!


  2009 januárjától  folyamatosan jelennek meg a kínai nyelvű Mi MICSODA könyvek: havonta 10 cím, különböző tematikus csoportosításban. Év végére összesen 120 féle kötet lehet egy kínai könyvtár polcán. 2009 végére már 240 millió példányban lesznek kaphatóak a kínai nyelvű Mi MICSODA könyvek. Nagy számnak tűnik, ugye? Azért azt fontos tudni hozzá, hogy Kínában egy-egy városban laknak annyian, mint nálunk az egész országban.

Bár a német székhelyű Tessloff Kiadó könyveit korábban már 30 nyelvre lefordították, és 45 országban olvashatják ugyanazokat a Mi MICSODA könyveket a gyerekek, a könyvek kínai megjelenése mégsem mindennapi esemény. Többek közt azért sem, mert egy-egy könyv induláskor másfél millió példányban kerül a kínai boltokba, de a tervek szerint felfuthat akár 3 milliós példányszámra.

Wuhanról valószínű nem sokan hallottak Magyarországon. Ez egy kínai város, lakosainak száma 8 millió.
Ünnepélyes keretek közt írták alá a szerződést a kínai Mi MICSODA könyvekről.

Itt a székhelye a kínai Delfin kiadónak, amely a Mi MICSODA sorozat kínai megjelentetését szorgalmazta. Célja, hogy „minden kínai családhoz eljuttassa az egészséges fejlődés és tudás örömét.”

Az 1999-ben alapított magáncég most több mint 1000 Mi MICSODA állványt helyez el a könyvesboltokban, de az iskolákban és az interneten is árulják a könyveket.

Még belegondolni is izgalmas, milyen lesz a világ, ha legkülönbözőbb kultúrájú országok gyerekei ugyanazokat a könyveket tarthatják a kezükben, és ezáltal ugyanazokon a tudományos ismereteken, magyarázatokon, illusztrációkon nőhetnek fel.

A Mi MICSODA könyvekből ugyanis nem csupán tényeket és adatokat lehet megtanulni. A sorozat szerzői és szerkesztői környezettudatos, logikusan gondolkodó, nyitott és érdeklődő nemzedéket szeretnének nevelni.

Te milyen felnőtt szeretnél lenni? Szeretnéd megállítani a veszélyeztetett állatfajok kipusztulását? Szeretnéd megszüntetni az ózonlyukat ? Szeretnéd, ha nem éheznének a gyerekek sehol a világon?

Írd meg nekünk, milyen problémát szeretnél megoldani, ha nagy leszel! A világ melyik részén élnél? Milyen tudományágban kellene szerinted a tudósoknak még többet tenniük?

Várjuk leveledet vagy e-mailedet. Feltétlenül írd meg azt is, hány éves vagy.
Határidő: 2009. január 20.
A legjobb munkákat könyvvel jutalmazzuk! 

Játékunkon bélus nyert Vácról.
Gratulálunk!

 
Nyomtatóbarát verzió
Küldd tovább ezt a cikket barátodnak, ismerősödnek
Ajánld a Mi MICSODA Klubot barátodnak, ismerősödnek

Kapcsolat | Impresszum