Újabb kalandok Roxfortban

Igaz, a könyvsorozat utolsó része is már rég megjelent, a Harry Potter hatodik epizódjának bemutatóját világszerte óriási felhajtás övezte: egyszerre 54 országban vetítették. Londonban július 7-én, itthon július 22-én éjfélkor tartották a premiert. A magyarországi bemutatóra 13 ezer rajongó volt kíváncsi. Újabb rejtélyek és izgalmas kalandok várnak rád is, ha megnézed a filmet!

Két évvel a hatodik kötet megjelenése után, július 7-én tartották Londonban Harry Potter és a Félvér Herceg világpremierjét, a főszereplők, Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermione), Rupert Grin (Ron) is részt vettek a vetítésen. A film forgatását beárnyékolta, hogy az egyik szereplőt, Ron Knoxot négy nappal a munkák bejezése után Londonban leszúrták. Emlékére a szereplők fehér szalaggal a karjukon jelentek meg a bemutatón.
A filmsorozat főhőseit kilenc éve megformáló fiatal színészek folytatják a munkát. Igaz, Daniel Radcliffe azt nyilatkozta: örül, hogy a hatodik résszel véget ér a fájdalmas kviddicsezés, amit a legjobban utált. A főszereplők elmondták, a Harry Potter-történet utolsó epizódja után szívesen vállalnak más színészi feladatokat is. Itthon július 23-ától vetítik a mozik a film legújabb epizódját, 3D-s változatban is.

A történet
Roxfort felett sötét felhők gyülekeznek: a halálfalók támadásától aurorok őrzik a birtokot. Megint új tanár érkezik az iskolába. Horatius Lumpsluck, a hóbortos bájitaltan tanár nem is olyan jelentéktelen figura. Malfoy titokzatos megbízást kap, Piton megszeghetetlen esküt tesz, Dumbledor fontos emlékfoszlányokat mutat Harrynek. A múlt sötét titkokat rejt, és nehéz feladatot ró a felcseperedett ifjú varázslóra. Előkerül egy rejtélyes bájitaltan könyv is, ami egykor a Félvér Hercegé volt.
Harryre ebben részben új és az eddigiekhez képest másfajta kalandok is várnak: felbukkan a szerelem is a történetben, a főszereplők, akár hús-vér kortársaik, egytől-egyig belehabarodnak valakibe.
A Harry Potter és a halál ereklyéi című befejező kötetből kétrészes film készül, az első részét várhatóan 2010-ben, a másodikat 2011-ben mutatják be.

 

Jó szórakozást a filmhez!
  



www.mimicsoda.hu